Contact Tel
0477 32 22 95

HUIS HOUTSKELET BOUW

VOORDELEN

Houtskeletbouw biedt u heel wat mogelijkheden: een eigen huis, naar uw budget, behoeften en wensen. Het houtskelet wordt volgens technische , functionele en esthetische richtlijnen van uw architect vervaardigd op maat.

Vervolgens wordt het totale houtskelet aangekleed met buitenbekleding en met binnenbekleding, waarbij u als klant telkens kan kiezen uit een grote waaier aan mogelijkheden: door een beperkt risico op koudebruggen, kan u dan ook vrijwel onbeperkt creatief zijn bij de keuze van de gewenste materialen.

Bij houtskeletbouw wordt de houten structuur gebouwd door een gespecialiseerd bedrijf, dat gedurende het bouwproces opgevolgd wordt door kwaliteitscontroles  met EG/ATG-certificering. Onze houten woningen zijn vooral ook duurzaam en hebben hun lange levensduur te danken aan het gebruik van droog hout met een hoge dichtheid en een uitgekiende verluchting.

Door toepassing van specifieke technieken is de isolatiewaarde van een gebouw op houtskelet opvallend hoger dan bij constructies met andere bouwmaterialen. Hout heeft een hogere thermische waarde inzake isolatie. Dergelijke optimale isolatiewaarde stimuleert de bouw van passief-woningen en lage-energie-woningen, wat uw energieverbruik enorm ten goede komt.

De totale kostprijs van het houtskelet als dragende structuur voor uw woning is zeer vergelijkbaar met een ander type constructie.  De bouwtijd is echter korter en de energierekening ligt lager, door uitstekende energieprestaties.  Bij latere verkoop van de woning, draagt deze hogere isolatiewaarde eveneens bij tot een betere verkoopwaardering.